Bilal Šuman: Situacija nam je veoma teška

Bilal Šuman: Situacija nam je veoma teška
Bilal Šuman: Situacija nam je veoma teška

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u nedjelju na Ilidži pred susrete kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. u Mađarskoj i Slovačkoj. 

U okviru Druge kvalifikacione grupe prvi protivnik izabranika selektora Bilala Šumana 5. novembra u Dusseldorfu biće selekcija Njemačke, dok će 8. novembra bh. tim u Bugojnu ugostiti ekipu Austrije.

Na počeku priprema Šuman je suočen sa velikim brojem izostanaka igrača.

Imamo mnogo problema, puno pozitivnih na koronavirus. Dejan Malinović, Mirsad Terzić, Dino Hamidović i Marko Tarabochia su pozitivni i neće doći na okupljanje. Srećom, oni su dobro i nemaju teže simptome bolesti. Marin Vegar i Ibrahim Haseljić su povrijeđeni tako da ni oni neće biti na raspolaganju, a također, zbog slučajeva Covida -19 u svojim klubovima, neće biti ni Vladimira Vranješa te Marka Panića – kazao je Šuman.

Po njegovim riječima, reprezentativci su jutros obavili testiranje na koronavirus i trenutno očekuju rezultate, kako bi večeras od 18 sati mogli obaviti prvi trening.

Sastav je mnogo izmijenjen, imamo nekoliko igrača iz naše lige, imamo igrače koji do sada nikada nisu igrali zajedno. Slijedi nam neka improvizacija i što se tiče igre i odbrane i napada. Sada imamo situaciju da će naše standardno desno krilo Srđan Predragović sigurno da bude na desnom beku. U svakom slučaju situacija nam je veoma teška – navodi Šuman.

Smatra da je Njemačka veliki favorit u četvrtak.

Nijemci imaju na raspolaganju 36 igrača, a njih 95 posto igraju Bundes ligu koja je davno počela. Mi imamo situaciju da igrači koji su došli ovdje nisu odigrali nijedne utakmice zbog pandemije, imamo igrače koji su bili u izolaciji sa svojim ekipama, tako da je veoma teško govoriti u kakvom je trenutnom stanju naša reprezentacija – kazao je Šuman.

Nada se da u današnjem testiranju neće biti pozitivnih rezultata i da će igrači moći početi s treninzima.

Ekipa bi u utorak trebala obaviti dva treninga, a u srijedu jedan prije odlaska za Njemačku.

Bh. tim vraća se u zemlju u petak kada je u večernjim satima planiran jedan trening, dok će u subotu obaviti dva treninga, pred nedjeljni susret s Austrijancima u Bugojnu.

FENA

Share this post on social media