U Srbiji 258 novih zaraza koronavirusom, osam osoba umrlo

U Srbiji od zaraze koronavirusom umrlo još šest osoba
U Srbiji od zaraze koronavirusom umrlo još šest osoba

Prema posljednjem presjeku u Srbiji je od posljedica koronavirusa život izgubilo još osam pacijenata, a novozaraženih je 258. Testirano je 7.168 osoba, na respiratorima je 146 pacijenata.

Situacija s koronavirusom je povoljnija, ali smo daleko od vremena za opuštanje, upozorili su srbijanski liječnici.

Krizni stožer ponovno je apelirao na stanovništvo da poštuje sve mjere, kao što su higijena, distanca i maske, kako bi se smanjio broj pacijenata u bolnicama, čime bi zdravstvene ustanove bile oslobođene za pacijente koji nisu zaraženi koronavirusom.

Predrag Savić, zamjenik direktora KBC “Dragiša Mišović” kazao je za RTS da se u toj ustanovi na liječenju nalazi 195 pacijenata, od čega je četvero djece. Kako je rekao, 60 pacijenata je teže oboljelih, a njih 23 su na respiratoru.

Savić je rekao da teže oboljeli imaju obostrane teške pneumonije i da su u ovom “valu” mlađi pacijenti.

Istaknuo je da je u proteklom valu za dva mjeseca u KBC “Dragiša Mišović” liječeno 1.500 ljudi, a sada je za mjesec dana zbrinuto njih 1.000.

U četiri kovid bolnice u Vranju ukupan broj pacijenata je 110. Među hospitalizovanima nema dece. Trenutan broj slobodnih mesta je 105.

U Valjevu je juče registrovano 16 novoobolelih, što je manje nego prethodnih dana. Manje je i pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante na pregled.

FENA