‘Remembering Srebrenica’ dobitnik Kraljičine nagrade

'Remembering Srebrenica' dobitnik Kraljičine nagrade
'Remembering Srebrenica' dobitnik Kraljičine nagrade - photo: FENA/Remembering Srebrenica

Organizacija “Remembering Srebrenica” jedna je od 35 kojima je uručena ovogodišnja Kraljičina nagrada u borbi protiv mržnje, za područje Manchestera i okolinu (sjeverozapad u Velikoj Britaniji). 

Radi se o prestižnoj nagradi s obzirom na to da je to najviše priznanje volonterskim organizacijama kakvih u tom okrugu djeluje više od hiljadu.

Tom nagradom priznaje se dosadašnji rad i napor svih članova odbora North West u borbi protiv mržnje, netolerancije i okupljanja zajednica kako bi pomogli stvaranju jačih, sigurnijih i kohezivnijih zajednica.

Nagradu je uime organizacije primila Sadija Muminović koja zastupa bosanskohercegovačku dopunsku školu u Manchesteru, saopćeno je iz “Remembering Srebrenica”.

Osnivač i predsjednik organizacije “Remembering Srebrenica” Waqar Azmi Obe izrazio je zadovoljstvo što je prepoznat rad ove organizacije, dodajući da oko 1.200 volontera pomaže graditi jače i kohezivnije zajednice u Velikoj Britaniji.

Nagrade se dodjeljuju od 2002. godine u znak proslave Zlatnog jubileja Kraljice, a pobjednici se proglašavaju 2. juna svake godine na godišnjicu kraljičine krunidbe.

FENA