Teritorijalna vatrogasna jednica Srebrenica dobila novu opremu

Teritorijalna vatrogasna jednica Srebrenica dobila novu opremu
Teritorijalna vatrogasna jednica Srebrenica dobila novu opremu

Vatrogasni savez Republike Srpske dodijelio je vatrogasnu opremu Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Srebrenica.

Nabavku opreme sufinansirali su privredni subjekti s područja općine i Općina Srebrenica sa 50 posto sredstava, a ostatak novca je osigurao Vatrogasni Savez Republike Srpske.

Vatrogasno društvo u prethodnom periodu je imalo dosta posla, na našu nesreću imali smo tri požara na stambenim objektima. Ova oprema će im omogućiti da savladaju prepreke i da zaštite svoje živote. Nadam da ćemo ovu praksu nastaviti i u toku su pregovori s ljudima iz Austrije kada je u pitanju oprema za vatrogasnu jedinicu. Imamo naznaka da ćemo iz Austrije dobiti pomoć koja će vatrogascima biti značajna i olakšati njihov rad – kazao je načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenica Izet Suljanović kaže da je vrijednost opreme oko 40.000 KM.

Dobili smo zajedničku vatrogasnu opremu, ličnu zaštitnu opremu, kao i 23 intervencijska odijela koja služe za gašenje požara na otvorenom i koja su otporna do 700 stepena Celzijusa. Dobili smo tri izolaciona aparata koja služe za zaštitu lica i disajnih organa, jedan kompresor koji dosad nismo imali, te 23 para intervencijskih čizmi – kazao je Suljanović.

U Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici uposlenih je 20 vatrogasaca.

FENA