FOTO: Akcija “Jedan slatkiš jedno dijete” provedena i na području SBK/KSB

FOTO: Akcija “Jedan slatkiš jedno dijete” provedena i na području SBK/KSB
photo: MreVUK SBK/KSB
BH Telecom

Mreža vijeća učenika Srednjobosanskog kantona provela je akciju “Jedan slatkiš jedno dijete”, koja se, sada već tradicionalno, realizuje na nivou SBK/KSB pred novogodišnje praznike.

Akcija je trajala od 15. do 28.12.2017. godine, a učestvovalo je oko 250 srednjoškolaca koji su prikupili 2.263,10 KM, te su od tog novca kupili 329 paketića.

Da bi nešto dobio moraš nešto i da daš. Većina ljudi u životu gleda samo svoju korist, u proteklih par dana srednjoškolci su pokazali da još uvijek postoje osobe koje su spremne da pomognu drugima bez nagrade ili nekog priznanja.”- rekao je Inzudin Čejvan, predsjednik Mreže Vijeća učenika Srednjobosanskog kantona.

Učenici su novac prikupljali prodajom kolačića u većini gradova SBK/KSB od 15. do 22.12.2017. godine, a paketići su podijeljeni socijalno ugroženim porodicama na području kantona i djeci u osnovnim školama koje su najudaljenije od grada.

Drago mi je što i dalje ima osoba koje misle na druge i što žele da budu sretna barem na jedan dan.” – rekla je učenica Amina Bukvić.

Na ovaj način učenici su u ovim prazničnim danima usrećili najmlađe.

Čini ono čime ćeš postati dostojan da budeš sretan. Na simboličan način srednjoškolci su usrečili mališane i njihove porodice, a jedina i najveća nagrada je bila dječiji osmijeh i sreća na njihovim licima.” – izjavila je Amina Japaur, PR Mreže Vijeća učenika Srednjobosanskog kantona.

Mreža Vijeća učenika SBK/KSB

Share this post on social media