Trump posjetio Las Vegas kako bi odao počast žrtvama masovne pucnjave

Trump posjetio Las Vegas kako bi odao počast žrtvama masovne pucnjave
BH Telecom

Američki predsjednik Donald Trump i prva dama Melania Trump posjetili su u srijedu Las Vegas kako bi iskazali podršku žrtvama masakra koji se dogodio u nedjelju.

– Uskoro ću sletjeti u Las Vegas kako bih odao počast žrtvama s prvom damom Melanijom. Svi će ostati u našim mislima i molitvama – napisao je Trump na Twitteru prije slijetanja, javlja Xinhua.

Trump će se susresti s pacijentima i doktorima u bolnici u kojoj medicinsku njegu prima više od 500 osoba ranjenih u pucnjavi.

Kako se navodi u saopćenju iz Bijele kuće, predsjednik će se poslije sastati s “civilima herojima” i pripadnicima hitnih službi koji su bili na ovom mjestu kada je Stephen Paddock, 64-godišnji kockar i investitor u nekretnine, otvorio vatru s 32. sprata hotela Mandalay Bay na masu koja je prisustvovala muzičkom festivalu na otvorenom.

Dok je predsjednik napuštao Bijelu kuću, novinarima je kazao: “To je veoma tužna stvar. Mi idemo odati počast žrtvama i posjetiti policajce koji su obavili zaista fantastičan posao u veoma kratko vrijeme”.

Najmanje 59 osoba je poginulo, a više od 500 je ranjeno u masovnoj pucnjavi na koncertu u Las Vegasu, u saveznoj državi Nevadi, u najsmrtonosnijoj masovnoj pucnjavi u modernoj američkoj historiji.

FENA

Share this post on social media