Kapitenica Milena Nikolić pogodila za pobjedu nogometašica BiH protiv Izraela

Kapitenica Milena Nikolić pogodila za pobjedu nogometašica BiH protiv Izraela
Kapitenica Milena Nikolić pogodila za pobjedu nogometašica BiH protiv Izraela

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je danas u Zenici selekciju Izraela s 1:0, u susretu šestog kola kvalifikacijske grupe B za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Nakon što u prvom poluvremenu nije bilo golova, BiH je u 65. minuti povela preko Milene Nikolić. Kapitenica bh. tima je na oko 35 metara od gola prihvatila dubinsku loptu Nikoline Dijaković, zaobišla i gostujuću golmanicu Amit Cohen te dovela svoju reprezentaciju u vodstvo. Ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat.

Prethodno su i gošće u 60. minuti imale izglednu priliku preko Lee Sima Falkon, koja je na oko 13 metara bila sama pred bh. golmanicom Enverom Hasanbegović, a nije najbolje šutirala pa je Hasanbegović lako odbranila njen prizeman šut.

Bio je to drugi trijumf bh. tima u međusobnim duelima u ovim kvalifikacijama, jer su polovinom novembra prošle godine i na gostovanju u Izraelu slavile s 3:1. Pred početak današnjeg susreta, izvršni direktor sektora za sport NSBiH Elmir Pilav i bh. selektorica Samira Hurem uručili su prigodne poklone Amiri Spahić, koja se zvanično oprostila od reprezentativnog dresa.

Susret je u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici pratilo oko 400 gledalaca. BiH u nastavku kvalifikacija 10. marta gostuje kod Malte, a Izrael istog dana dočekuje Gruziju. U okviru iste grupe, večeras u 18.30 sati igraju Malta i Gruzija.

Tabela grupe B: Italija 18, Danska 15 (-1), BiH 12, Izrael 1 (-1), Malta 1 (-1) te Gruzija 0 (-1) bodova.

FENA

Share this post on social media