Sedmogodišnjak zaradio 22 miliona dolara za godinu dana

Sedmogodišnjak zaradio 22 miliona dolara za godinu dana
Sedmogodišnjak zaradio 22 miliona dolara za godinu dana

Ryan je sedmogodišnji dječak iz Amerike, koji je postao poznat po svom YouTube kanalu na koji svaki dan postavlja video-snimke u kojima se igra sa svojim novim igračkama. Od juna 2017. do juna 2018. godine, Ryan je zaradio 22 miliona dolara, a časopis „Forbs“ proglasio ga je za najplaćeniju „YouTube“ zvijezdu.

“Forbs” procjenjuje da je Ryan svojim YouTube kanalom „Ryan Toys Review” porazio i youtubera Džejka Pola za 500.000 dolara.

Novinar ABC-a pitao je Ryana zašto djeca toliko vole da gledaju njegove video-snimke, a on mu je odgovorio:„Zato što sam zabavan i smiješan“.

Ryanovi roditelji otvorili su mu YouTube kanal 2015. godine, a za tri godine njegovi video snimci imaju gotovo 26 milijardi pregleda i oko 17 miliona pratilaca, prenosi RTS.

Američki trgovinski lanac „Walmart“ u augustu je počeo da prodaje igračke i odjeću pod nazivom “Ryan’s World”, a video-snimak koji prikazuje Ryana i njegove roditelje koji traže svoje igračke u prodavnici za tri mjeseca imao je 13 miliona pregleda.

Sljedeće godine prihodi od ugovara sa Walmartom bi trebalo da znatno uvećaju Ryanovu zaradu.

Forbs navodi da 96 posto novca Ryan dobija od reklama koje se nalaze na početku njegovih video-snimaka, dok preostali novac dolazi od sponzorisanih postova.

Dok je još dijete 15 posto njegove zarade nalazit će se u banci. Tek kada postane punoljetna osoba Ryan će moći da pristupi svom novcu.

FENA