U nedjelju u Travniku počinje manifestacija “Andrićevi dani”

Danima otvorenih vrata u Memorijalnom muzeju Rodna kuća Ive Andrića, u Travniku će u nedjelju početi manifestacija “Andrićevi dani”, u okviru koje će do 13. studenoga biti upriličen bogat kulturni program.

Dani otvorenih vrata omogućit će slobodnu posjetu izložbenoj postavci Memorijalnog muzeja Rodna kuća Ive Andrića, a isti dan bit će upriličeno otkrivanje skulpture Ive Andrića, kipara Edina Šćuka, kao i književno-glazbeni performans.

U ponedjeljak će u gradskoj biblioteci biti održano predavanje Dženana Kosa “Nametnuta čitanja -slike i prostori ideološkog oblikovanja i interpretacije književnog djela Ive Andrića”.

Programom Andrićevih dana planirane su brojne predstave, promocije knjiga, izložbe i predavanja, a manifestacija će biti završena 13. studenog, međunarodnom znanstvenom konferencijom “Andrić i bosanska raskršća”.

Organizatori su Zavičajni muzej, Gradska biblioteka Travnik, Hrvatsko amatersko kazalište Travnik, Edukacijski fakultet Univerziteta u Travniku, Centar za kulturu općine Travnik, Katolički školski centar “Petar Barbarić”, HKD “Napredak” i Društvo za unaprjeđenje gradskog partnerstva Leipzig-Travnik.

Manifestacija “Andrićevi dani” utemeljena je 1976. godine.

FENA