FOTOGALERIJA: U Travniku održana Prva regata papirnih brodića

U Travniku održana Prva regata papirnih brodića
U Travniku održana Prva regata papirnih brodića - photo: Agencija DAN

Prva regata papirnih brodića Travnik upravo je završena, od 140 učesnika, a nakon finala, prvo mjesto osvojio brodić Ateljea Šahdan.

Regata je poslužila kao povod za nedjeljno druženje i osjećaj ispunjenosti, jer je rezultat ovog malog, ali po značaju, velikog projekta prikupljena pomoć za liječenje sugrađanke Elmedine Čauš.

Podrška je nekada od presudnog značaja za konačni ishod liječenja i upravo stoga, Elmedina, koja je prisustvovala takmičenju, zahvalila se svojim sugrađanima, jer uz obećavajuće prognoze ljekara, ovaj vid podrške, daje nadu da će uspješno prebroditi i ovaj nimalo lagani put do ozdravljenja.

Vrijedno je napomenuti da su ovu akciju podržali mnogi, pojedinci i firme, ali i roditelji i njihova djeca, i to je ono što cijelu priču zaokružuje u jednu posebnu, travničku cjelinu.

Zvanično je sakupljeno 2.941,85 KM.

Ta neraskidiva veza druženja, takmičenja i humanosti iznjedrila je prvu regatu, a uz podatak da je osmišljena kao tradicionalna, čini je jedinstvenom.

Ideja je potekla od Dženana Šahdana, a rado su je podržali Ado Džinić i ostali sugrađani, a samo takva podrška daje garanciju za uspjeh.

Na sreću ovaj put nije izostala, a po reakcijama sugrađana, neće ni u narednom periodu.

Agencija DAN