Fadil Novalić: Optužbe SDP-a na moj račun su čisto politikanstvo

Fadil Novalić: Optužbe SDP-a na moj račun su čisto politikanstvo
Fadil Novalić: Optužbe SDP-a na moj račun su čisto politikanstvo - photo: FENA (arhiv)

Od Nermina Nikšića, predsjednika SDP-a koji je i sam bio federalni premijer, očekivao sam da se malo bolje razumije u proces donošenja odluka unutar Vlade Federacije BiH. Dakle, odluka o poskupljenju plina nije moja lična već se radi o odluci kompletne Vlade FBiH i svih stranaka koje učestvuju u njenom radu – izjavio je federalni premijer Fadil Novalić odgovarajući na današnje optužbe iz SDP-a.

Zatim, kako je dodao, odluka je donesena na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, na zahtjev kompanije BH Gas i uz podršku Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije i obrazložena im je veoma detaljno tržišnim – i nikakvim drugim razlozima.

S obzirom na to da dva ministarstva koja su učestvovala u kreiranju ove odluke vode kadrovi SBB-a, dakle stranke koja čini vlast u Kantonu Sarajevo, slijedeći logiku Predsjedništva SDP-a možemo jedino zaključiti da Vladu KS ruši SBB, odnosno da SBB sa federalnog nivoa ruši samu sebe na kantonalnom nivou. Kad su u pitanju optužbe upućene na moju adresu smatram da se radi o čistom politikanstvu, po običaju maskiranom u brigu za građane – zaključio je Novalić.

FENA