Veliko slavlje u hrvatskim gradovima zbog plasmana Hrvatske u polufinale SP-a

Veliko slavlje u hrvatskim gradovima zbog plasmana Hrvatske u polufinale SP-a
Zagreb jutros - photo: Facebook

Pobjeda hrvatske nogometne reprezentacije i ulazak u polufinale SP-a ‘izvukla’ je u noći sa subote na nedjelju brojne građane Hrvatske na ulice i gradske trgove, a posebno je bilo živo u Splitu gdje se doslovce slavilo na sve strane, uključujući i na festivalu Ultra Europe.

Brojni su navijači u Splitu već prethodno utakmicu gledali u fan zonama i gradskim kafićima, no nakon što su Vatreni penalima izborili pobjedu slavlje je počelo ‘na sve strane’, a brojni su navijači izašli iz stanova i kuća sa kockastim kapama, šalovima, dresovima reprezentacije i zastavama pjevajući i slaveći pobjedu, prenosi Hina.

Posebno zanimljivo bilo je na stadionu Poljud i oko njega, gdje su djelatnici brojnih hitnih službi, koje su brinule o sigurnosti na festivalu Ultra Europe, utakmicu nogometaša gledali na mobitelima. Pritom se bučno slavio svaki gol, da bi im se u navijanju, a kasnije i u slavlju zbog pobjede pridružili i brojni ‘partijaneri’ iz svih dijelova svijeta.

Taksisti, kojih je u to vrijeme bilo na desetke oko stadiona, zbog pobjede su trubili, u čemu su im se pridružili i drugi vozači, te će Splićani noćas, što zbog Ultre, a još i više zbog pobjede nogometne reprezentacije imati noć za pamćenje.

Slična je atmosfera i na ulicama drugih hrvatskih gradova, a objave na društvenim mrežama prikazuju velika slavlja i u Zagrebu, Osijeku, Slavonskom Brodu, Zadru i drugdje, većinom uz opise “Hrvatska gori”.

FENA