Sanjin Pehlivanović dvostruki evropski prvak u bilijaru

Sanjin Pehlivanović dvostruki evropski prvak u bilijaru
BH Telecom

Mladi bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović osvojio je dvije zlatne i jednu srebrenu medalju na jučer završenom evropskom prvenstvu u kategoriji do 17 godina u holandskom Leendeu.

Petnaestogodišnji Sarajlija titule evropskog prvaka osvojio je u dvije bilijarske discipline “8 ball” i “9 ball”, dok je u disciplini “straight pool” osvojio srebreno odličje.

Pehlivanović je trenutno najbolji mladi igrač bilijara u svijetu, a to je potvrdila i Evropska bilijarska federacija – EPBF u čijem izboru je proglašen za najboljeg u 2016. godini.

Pehlivanović je sjajnim igrama u svojoj kratkoj, ali izuzetno bogatoj karijeri, ostvario i ono što do sada, a naročito s 15 godina starosti, nije niko uspio.

Ovaj talentovani mladi Sarajlija je dobio poziv od najboljeg evropskog bilijar kluba BSV Dachau iz Njemačke da od septembra ove godine nastupa za taj klub. Inače, u tom klubu igraju najbolji igrači današnjice kao što su Nijemac Ralph Souquet, Španac David Alcaide i Albin Ouschan-Austrija.

Pehlivanovića do kraja godine očekuje niz jakih takmičenja, a kao jedno od važnijih izdvaja “Japan open” i prvenstvo svijeta za juniore koje će biti održano u Moskvi.

FENA

Share this post on social media