Podrška medresi i adaptaciji vakufa u Banjoj Luci

Podrška medresi i adaptaciji vakufa u Banjoj Luci
Podrška medresi i adaptaciji vakufa u Banjoj Luci - photo: FENA

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Emir Ramić i muftija banjalučki Nusret-ef. Abdibegović potpisali su  danas ugovore o podršci u radu Muftijstva banjalučkog.

Potpisani ugovori se odnose na izgradnju vjerskih objekata u vidu rekonstrukcije i restauracije vakufske imovine, kao i opremanju učionica nastavnim i didaktičkim pomagalima Medrese “Reis Ibrahim-ef. Maglajlić”.

Muftija Abdibegović je istakao važnost otvaranja i početka rada medrese, gdje će biti školovane mlade generacije povratnika. Naglasio je potrebu za neophodnu brigu o vakufima i svim vjerskim objektima koji pripadaju Muftijstvu banjalučkom.

Obradovan sam pažnjom ministra Ramića i njegovom spremnošću da pomogne restauraciju i adaptaciju zadužbine Zehre Bahtijarević, čija je kuća planirana da bude sjedište Muftijstva banjalučkog – kazao je muftija Abdibegović.

Ministar Ramić je kazao kako je na početku rada novootvorenoj medresi u Banjoj Luci potrebna podrška i Ministarstva.

Obezbijedili smo kabinete potrebnim didaktičkim sredstvima, da bi rad nastavnog osoblja bio lakši. Dodatno ćemo pratiti rad i davati podršku Muftijstvu i u drugim infrastrukturnim objektima koji su od značaja za povratničku populaciju u ovom muftijstvu – kazao je ministar, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

FENA