VIDEO: Arijana Jaha: Možemo očekivati kandidaturu Sarajeva za novu olimpijadu

Evropski omladinski zimski olimpijski festival (EYOF 2019) zvanično počinje večeras u Sarajevu, a uoči svečane ceremonije otvorenja na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, u prostorijama Olimpijskog komiteta BiH okupili su se bivši olimpijci, te nekadašnji i sadašnji slavni sportisti Bosne i Hercegovine, koji su ovu priliku iskoristili za druženje. 

Trofejna bh. džudistkinja i učesnica Olimpijskih igara u Sydneju 2000. godine Arijana Jaha čestitala je organizatorima EYOF-a na odličnoj organizaciji, te naglasila da nije lako biti domaćin valikih sportskih događaja.

Znam šta znači organizovati ovakav događaj, Judo savez BiH je bio domaćin velikih takmičenja i znam da to nije lako. Drago mi je što smo uspjeli dovesti veliki broj takmičara i zemalja. Nadam se da će do kraja EYOF-a sve proći kako treba – kazala je Jaha u izjavi za Fenu.

Ističe da je Sarajevo uvijek bilo dobar domaćin, te da je realno očekivati da se za nekoliko godina Sarajevo kandiduje za novu olimpijadu.

Vjerujem da ćemo položiti ovaj ispit i da za desetak do petnaest godina ponovo dobije olimpijske igre. Vjerujem da ćemo pokazati naše mogućnosti i da smo dobri domaćini. Bilo bi dobro da neko od naših mladih takmičara osvoji medalju, ali u svakom slučaju pokazali smo da imamo sportske talente u ljetnim i zimskim sportovima – zaključila je Jaha.

Ceremonija otvorenja EYOF-a 2019. počinje večeras u 19 sati na stadionu “Asim Ferhatović Hase”, a ulaz za posjetioce je besplatan.

FENA