Rekordno ljeto na Jahorini najava za još uspješniju zimu

Rekordno ljeto na Jahorini najava za još uspješniju zimu
Rekordno ljeto na Jahorini najava za još uspješniju zimu

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić danas je tokom posjete Jahorini održala sastanak sa upravom Olimpijskog centra Jahorina na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem i predsjednikom Nadzornog odbora Nedeljkom Elekom. 

Golić se posebno oduševila planinskim bobom, trenutno najvećom turističkom atrakcijom ovog dijele Evrope, a činjenica da je ostvaren promet od više od 190.000 KM i da je OC Jahorina prestigla broj od 27.500 ljetnih vožnji dovoljno govori o kakvoj atrakciji je riječ.

Izjavila je da turisti iz regiona dolaze u velikom broju na Jahorinu, što govori da ta planina živi 365 dana a samim tim je dobila i novo lice.

Bitna stavka za planove za budućnost je zakon o OC Jahorina koji je prijeko potreban, a koji će riješiti sve probleme sa kojim se Centar suočava, od bespravne gradnje do neriješene komunalne infrastrukture – navela je Golić.

Ljevnaić je rekao da su na Jahorini trenutno u toku ozbiljni investicioni projekti, te da će pomoću više od 30 miliona KM biti iskazan puni potencijal te planine.

Iako ljetna sezona na Jahorini još traje, uveliko su u toku i pripreme za zimu. Partner OC Jahorina Ski Fun već je počeo sa prodajom sedmodnevnih aranžmana na Jahorini, saopćeno je iz Olimpijskog centra Jahorina.

FENA