‘Skakavac Trail’ za zdrav život i doprinos razvoju turizma

'Skakavac Trail' za zdrav život i doprinos razvoju turizma
'Skakavac Trail' za zdrav život i doprinos razvoju turizma

Planinarsko društvo Skakavac organizator je utrke ‘Skakavac Trail’ koja je najavljena za 28. septembar, a Sarajevo će biti u centru interesovanja trkača iz više od 15 država. ‘Skakavac trail’ ove godine nudi četiri staze na dužinama od 20, 35 i 47, kao i Canicross utrku u dužini od 7,5 km.

Staze (20, 35, 47 km) su bodovane sa ITRA i UTMB® kvalifikacijskim bodovima. U okviru utrke ‘Skakavac Trail’ bit će održano i 1. Državno prvenstvo u brdskom trčanju – navode organizatori.

Kako naglašavaju, sudionici utrke ‘Skakavac trail’ imat će priliku vidjeti i 98 metara visoki vodopad Skakavac, po kojem je Spomenik prirode i dobio ime.

Planinarsko društvo Skakavac nastoji, kroz ponudu novih atraktivnih sadržaja u prirodi, široj populaciji promijeniti stav spram očuvanja životne sredine, a treći put organiziraju ‘Skakavac Trail’.

Prijave za ‘Skakavac Trail’ otvorene su do 15. septembra, tačno u ponoć. Pozdravimo jesen kako dolikuje, osmijehom i uz raju – navode iz Planinarsko društvo Skakavac. Ističu doprinos Olimpijskog komiteta BiH koji je treći put specijalni partner utrke, k te podršku utrci Skakavac Trail 2019 Ministarstva kulture i sporta KS, Turističke zajednica KS, općina Vogošća, Centar i Stari Grad, kao i mnoga javna preduzeća i kompanije.

Utrka ‘Skakavac Trail’ promovira zdrav i aktivan način života, pomaže razvoju turizma, prezentira  prirodne i kulturno-historijske znamenitosti Sarajeva i Bosne i Hercegovine, te stanovnicima grada i turistima nastoji predstaviti Spomenik prirode Skakavac kao atraktivnu destinaciju za aktivan odmor.

FENA