U BiH sutra novo naoblačenje sa snijegom i susnježicom

U BiH sutra novo naoblačenje sa snijegom i susnježicom
photo: FENA (ilustracija)
BH Telecom

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje novo naoblačenje.

Prijepodne je izgledna magla po kotlinama u Bosni. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana snijeg ili susnježica se očekuju u Krajini, zapadnim i sjevernim područjima Bosne.

U noći na utorak padavine se šire na cijelu zemlju.

Vjetar u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne slab sjevernog smjera. U ostatku zemlje slabo do umjereno jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i -1, na jugu zemlje do 3 stepena. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 1 i 5, na jugu zemlje od 6 do 10 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Moguća je i magla prijepodne. Jutarnja temperatura zraka oko -2, a najviša dnevna temperatura zraka oko 3 stepena.

U Bosni je danas bilo pretežno oblačno. Prijepodne slab snijeg je padao u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima.

Od sredine dana oblačnost se postepeno smanjivala sa sjeverozapada Bosne. U Hercegovini je bilo djelomično vedro.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica -10 stepeni, Ivan-sedlo -3, Sokolac -1, Sarajevo 0, Bugojno, Srebrenica i Tuzla 1, Banja Luka, Gradačac i Zvornik 2, Bihać, Bijeljina, Prijedor i Sanski Most 3, Brčko 4, Široki Brijeg 8, Grude i Mostar 9, Trebinje 10 i Neum 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

FENA

Share this post on social media