TRAVNIK: Andrej Matošević, velika rukometna nada iz Nove Bile potpisao za bugojansku Iskru

TRAVNIK: Andrej Matošević, velika rukometna nada iz Nove Bile potpisao za bugojansku Iskru
TRAVNIK: Andrej Matošević, velika rukometna nada iz Nove Bile potpisao za bugojansku Iskru - photo: Agencija DAN (arhiv)

Mladi rukometaš iz Nove Bile, osamnaestogodišnji Andrej Matošević, u srijedu je i zvanično potpisao svoj prvi rukometni ugovor.

Od predstojeće sezone Andrej će nastupati u rukometnoj Premijer ligi, a svi koji su pratili nastupe ovog mladog sportiste od njega očekuju da vrlo brzo izraste u prvoklasnu rukometnu zvijezdu.

Andrej je rođen 21.07.2000 godine u Novoj Biloj, ima 18 godina i igra na poziciji lijevog beka. Visok je 201 cm i težak 90 kg. Svojim nastupima u ligi HB i ligi SBK isticao se u odnosu na svoje vršnjake, a nadamo se da će sa sjajnim partijama nastaviti i u dresu našeg kluba. Andreju želimo puno uspjeha i nadamo se da će opravdati ukazano povjerenje.” – naveli su u Rukometnom klubu Iskra Bugojno.

U Bugojno prelazi iz Rukometne akademije Vitez.

Nakon odigrane sezone u Rukometnoj akademiji Vitez Andrej je potpisao za novog premijerligaša BiH. Uz vrijeme koje je proveo u Akademiji možemo reći kako je ova sezona bila jedna od najboljih u Andrejevoj karijeri te je bio jedan od najboljih igrača naše Akademije. Uz dosta rada i zalaganja na treninzima i utakmicama Andrej je pokazao da je spreman za “nešto” više u svojoj karijeri. Uprava R.A. Vitez s trenerima zahvaljuje se Andreju na svemu što je učinio za nas te mu želimo dugu i uspješnu karijeru. 
Ovo je velika čast za nas, mali klub, koji će i dalje raditi na stvaranju kvalitetnih igrača.” – navode iz Rukometne akademije “Vitez”.

Želimo mu dobro zdravlje i mnogo sportskih uspjeha!

TRAVNIK: Andrej Matošević, velika rukometna nada iz Nove Bile potpisao za bugojansku Iskru
photo: Rukometni klub “Iskra” Bugojno

Agencija DAN