Baždarević: Mladi igrači opravdali povjerenje

Baždarević: Mladi igrači opravdali povjerenje
photo: FENA

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević zadovoljan je nastupom igrača u večerašnjem susretu protiv Estonije, posebno mlađih nogomešata kojima je dao priliku u ovoj utakmici.

– Imali smo strpljenja i momci su dobro odradili posao. Drago mi je što su mladi igrači, koji su dobili priliku, opravdali očekivanja. Može to i bolje, ali drago mi je što smo pobijedili. Što se tiče Estonije, znali smo da su čvrsta ekipa, ali smo očekivali da će igrati otvorenije, a ne samo na kontre i duge lopte – kazao je selektor nakon pobjede nad Estonijom sa 2:1.

Kada je u pitanju njegov eventualni dalji angažman, Baždarević je kazao da bi bio sretan kada bi ostao na klupi najbolje bh. selekcije.

– Kao što znate, imamo ugovor do kraja kvalifikacija, a one su završene. Analiziraćemo sve. Šta će biti dalje u ovom momentu nemam odgovor. Sretan sam što smo večeras pobijedili, ali nisam sretan što nismo ostvarili ono što smo željeli. Učinili smo sve da idemo na SP, ali i da stvaramo mlade igrače. Igrali smo neke utakmice veoma dobro, neke nisu bile na nivou, ali često nismo bili kompletni naročito u utakmicama sa Grčkom. Ima i dobrih stvari i ne brinem za budućnost ove reprezentacije. Najveće razočarenje je što nismo ostvarili plasman u baraž. Imam mnogo energije, sretan sam što sam ovo radio i biću još sretniji ako nastavim da radim – izjavio je Baždarević, prenosi se na internet stranici NSBiH.

FENA