Uspjeh karatista KK MLADOST Vitez u drugom kolu kantonalne karate lige

Uspjeh karatista KK MLADOST Vitez u drugom kolu kantonalne karate lige
photo: KK Mladost Vitez

U nedjelju, 08.10.2017. godine, u organizaciji Karate kluba „Vlašić“ u Turbetu je održano drugo kolo Kantonalne karate lige SBK/KSB. Na takmičenju je učestvovalo oko 400 takmičara iz 16 klubova.

Karate klub „Mladost“ Vitez je nastupio sa 24 takmičara koji su osvojili 26 medalja i to:

12 zlatnih

6 srebrnih

8 bronzanih

Zlatne medalje su osvojili Adi Mehić u katama, Suljević Edin u katama i borbama, Dajić Eniz u katama i borbama, Mehić Enis u katama i borbama, Topoljak Vedad u borbama, Spahić Belmin u borbama, Haskić Harun u borbama, Haskić Unejsa i Haskić Sara u borbama.

Za najuspješnijeg takmičara proglašen je takimičar našeg kluba Eniz Dajić.

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatima uzme li se u obzir da su na ovom kolu lige nastupali samo sa pionirskom ekipom. Naglasio je i to da se njegovi sportisti pripremaju za nastupe u narednoj sezoni, te da su trenutno fokusirani na dva takmičara, juniora Hurem Adnana i kadeta Dedović Muniba koji trebaju nastupiti na Svjetskom prvenstvu na Tenerifima od 20.10.2017., ukoliko se skupi dovoljno finsnsijskih sredstava za njihov odlazak.

Oni su u izuzetno dobroj formi, a to potvrđuje i Munibovo osvojeno treće mjesto sa kadetskom reprezentacijom BiH u Beogradu 08.10.2017. godine na posljednjoj provjeri pred nastup na Svjetskom prvenstvu.

Karate klub MLADOST Vitez