Uhapšeno 12 osoba na području Šamca, Orašja i Novog Travnika u akciji ‘VAR’

Uhapšeno 12 osoba na području šamca, Orašja i Novog Travnika u akciji 'VAR'
Uhapšeno 12 osoba na području šamca, Orašja i Novog Travnika u akciji 'VAR'

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Šamca, Orašja i  Novog Travnika, po naredbama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine,  proveli operativnu akciju kodnog naziva “VAR”.

Prilikom  realizacije operativne akcije, policijski službenici SIPA-e  izvršili su pretrese na pet lokacija i lišili slobode 12 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja,  u vezi s krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi.

Osumnjičene osobe terete se za namjestanje fudbalskih utakmica Premijer lige BiH i Prve lige FBiH.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, uhapšeni će biti predate Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Zahvaljujemo se Obavještajno-bezbjednosnoj agencije Bosne i Hercegovine, te policijskim službenicima MUP-a Republike Srpske, MUP-a Srednjobosanskog kantona i MUP-a Kantona Sarajevo, na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove akcije – saopćeno je iz SIPA-e.

FENA