Profesorica Tanja Babić iz Kiseljaka dobitnica nagrade “Gordana Jelić” za volontera 2018. godine

Profesorica Tanja Babić iz Kiseljaka dobitnica nagrade
Profesorica Tanja Babić iz Kiseljaka dobitnica nagrade "Gordana Jelić" za volontera 2018. godine

Profesorica Tanja Babić iz Kiseljaka dobitnica je nagrade “Gordana Jelić” za volontera 2018. godine, koju po prvi put dodjeljuje Zaklada fra Mladen Hrkać u Bosni i Hercegovini.

Tanju Babić je za volontera godine 2018. nominirala Srednja škola Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku u kojoj je ona profesorica engleskog i hrvatskog jezika, no pokojnoj Gordani Jelić slična je ne samo po nastavničkom zvanju, nego i po razvijenom sluhu za društvene potrebe, priopćeno je iz spomenute zaklade.

Tanja je, kako je navedeno, istaknuta kao djelatnik koji podiže ugled općine Kiseljak i same škole te razvija pozitivnu sliku o ustanovi, njihovim djelatnicima i učenicima, a to čini prenošenjem svoje ljubavi prema humanitarnom radu na učenike i kolege.

Kao voditelj sekcije volontera Srednje škole Ivan Goran Kovačić organizirala je rad s djecom s poteškoćama u učenju i razvoju u ustanovi ERC Duga Kiseljak. Također, pruža svoju svesrdnu pomoć Udruzi roditelja “Naša djeca” u organizaciji humanitarnih manifestacija raznog tipa.

Osim toga, Tanja je neumoran pokretač akcija podjele paketića za prigodne blagdane i besplatnih radionica iz engleskog jezika te radionica na teme poput vršnjačkog nasilja, volonterstva, igrokaza, predstava čiji prihod je usmjeren u humanitarne svrhe i sl.

U općinama Kiseljak i Kreševo pokrenula je akciju skupljanja pomoći za učenike osnovnih škola koji nisu u mogućnosti platiti užinu.

Tanja je i idejni začetnik i voditelj Facebook grupe “Pomoć svima koji je trebaju, i naše malo je nekome puno”. Grupa ima za cilj otkriti sve one kojima je potrebna pomoć i u suradnji s članovima grupe koji nude ono što imaju donirati, realizirati tu pomoć. Broj članova grupe je oko 700 osoba i u stalnom je porastu.

U okviru škole organizirala je obilježavanje Dana borbe protiv dječjeg karcinoma i karcinoma dojke, provela akciju “Srce za Olju” za prikupljanje sredstava za operaciju bivše učenice te predano skrbi o brojnim potrebitim osobama i surađuje s udrugama i ustanovama s ciljem pokretanja pozitivnih promjena u društvu.

Tanja se ističe i po ozbiljnom pristupu volonterskom radu, transparentnom i inovativnom pristupu u razvoju volonterskih programa i radionica te korištenju modernih načina komunikacije i edukacije novih generacija, priopćeno je iz Zaklade fra Mladen Hrkač.

FENA