Čavari uručeno najviše jubilarno priznanje Crvenog križa Federacije BiH

Čavari uručeno najviše jubilarno priznanje Crvenog križa Federacije BiH
photo: FENA

U povodu dvadeset godina rada i djelovanja Crvenog križa Federacije BiH, glavni tajnik te organizacije Namik Hodžić, u ime Crvenog Križa Federacije BiH, uručio je najviše jubilarno priznanje – plaketu predsjedniku Federacije BiH Marinku Čavari, u znak zahvale za potporu radu ove humanitarne organizacije.

Kako je priopćeno iz Ureda predsjednika FBiH, Hodžić je predstavio rezultate dvadesetogodišnjeg djelovanja te istaknuo značaj djelovanja Crvenog križa Federacije BiH, posebice u akcijama darivanja krvi te humanitarnim akcijama spašavanja života ljudi i materijalnih dobara u slučaju prirodnih i elementarnih nepogoda.

Također, istaknuo je potrebu davanja veće potpore promicanju organiziranja akcija darivanja krvi koje pridonose spašavanju života i davanju nade oboljelim i životno ugroženim osobama.

Predsjednik Federacije BiH  zahvalio je na uručenom priznanju i potvrdio potporu i budućem radu Crvenog križa Federacije BiH, istaknuvši kako je ova organizacija od posebnog društvenog značaja za Federaciju BiH te jedan od nositelja aktivnosti u oblasti socijalne zaštite, zdravstvenog i humanitarnog odgoja i obrazovanja, odgovora na prirodne i druge nesreće, kao i traženja nestalih osoba.

FENA