U centru Banja Luke pronađena laboratorija za uzgoj marihuane

U centru Banja Luke pronađena laboratorija za uzgoj marihuane
photo: MUP RS

U Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka u toku je saslušanje tri osobe uhapšene jučer zbog sumnje da su u objektu u centru Banje Luke instalirale improvizovanu laboratoriju za proizvodnju marihuane, a od kojih je oduzeto više od 11 kilograma marihuane.

Radi se o Draganu Petkoviću (1967.), Vladimiru Maksimoviću (1983.) i Ranku Joviću (1955.) svi iz Banje Luke, a protiv kojih je policija dostavila izvještaj tužilaštvu.

Sumnjiče se da su od augusta 2017. do 10.januara ove godine, u objektu u centru Banje Luke instalirali opremu za vještački uzgoj opojne droge marihuane.

Nakon ispitivanja, tužilac će odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora, potvrđeno je iz banjalučkog Okružnog javnog tužilaštava.

Iz Policijske uprave Banja Luka su potvrdili da su, tokom pretresa na četiri lokacije na području tog grada, osim improvizovane laboratorije za proizvodnju marihuane u baraci u centru Banje Luke, pronašli i više od 11 kilograma marihuane, 215 stabljika indijske konoplje, mobilne telefone i dvije puške.

FENA