Potraga za Gačićem: Angažuju se i psi tragači

Potraga za Gačićem: Angažuju se i psi tragači
Potraga za Gačićem: Angažuju se i psi tragači - photo: FFENA/Almir Razić

Ministar unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (KS) Admir Katica izjavio je danas kako se opsežna potraga za Edinom Gačićem, višestrukim ubicom koji je u bjekstvu, nastavlja nesmanjenim intenzitetom, te da su u sklopu te operacije angažirane sve policijske agencije uz učešće velikog broja policijskih službenika.

Katica je novinarima kazao da se svaka informacija dobivena od građana ili iz drugih izvora provjerava na terenu, te da se sve čini kako bi vinovnik brutalnih ubistava bio priveden pravdi.

Vlada KS i MUP KS preduzeli su određene aktivnosti kako bismo imali što veći broj policijskih službenika na terenu. Između ostalog, zadužili smo policijskog komesara da od drugih kantonalnih MUP-ova traži određeni broj policijskih službenika, te je njih oko 130 stiglo na područje KS, a više od 1.200 službenika je na terenu – precizirao je.

Po njegovim riječima, u toku su i aktivnosti koje bi trebale rezultirati angažovanjem posebnih/specijaliziranih pasa – tragača.

Podsjećamo, Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo pripadnika FUP-a na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih za koje se sumnjiči počinio još dva ubistva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

FENA