“Svi želimo da dođemo na Mahirov mezar i kažemo – uhvatili smo ga!”

"Svi želimo da dođemo na Mahirov mezar i kažemo - uhvatili smo ga!" - photo: Patria

U prisustvu članova porodice, prijatelja i policijskih službenika iz cijele Bosne i Hercegovine jutros je u sarajevskom Domu policije održana komemoracija mučki ubijenom policajcu Federalne uprave policije Mahiru Begiću.

Prisutnima se obratila Mahirova majka: “Hvala svima koji su nas se sjetili i posjetili nas. Moj Mahir je bio velika poštenjačina. Ja sam ponosna majka i ponosna sam na njegove kolege, na njihovu uniformu, što je časno nose i da vas sve Allah nagradi. Hvala vam puno” – rekla je Hasena Begić.

Bio je i ostat će policajac ce policajac kojeg ćemo se sjećati kao uvijek nasmijanog čovjeka. Uvijek je pomagao nesebično, bio je ljudska gromada i kolega koji je u ovom poslu i u najtežim trenucima vraćao osmijeh svima. Od 9. februara kada smo saznali da je ubica gnusno ubio Mahira Begića, svaki policajac radi dan i noć da nađemo ubicu. Svi želimo da dođemo na Mahirov mezar i kažemo – uhvatili smo ga” – rekao je Ensad Korman, zamjenik direktora FUP-a.

Dževad Kišić, koji je s Mahirom radio duže od 20 godina u svome obraćanju je rekao: “Naš kolega Mahir je izgubio život na svirep način, a ubio ga je monstrum kojeg nije ni znao. Mahirova smjena je završena, ali naša nije i neće ni biti sve dok se ubica ne pronađe.

Dženaza Mahiru Begiću obavit će se danas, na mezarju Lokve u općini Hadžići, u 15:00 sati.

Agencija DAN