Zlatko Dalić: Politika me ne zanima, ne razumijem zašto izmišljaju moje izjave

Zlatko Dalić: Politika me ne zanima, ne razumijem zašto izmišljaju moje izjave
Zlatko Dalić: Politika me ne zanima, ne razumijem zašto izmišljaju moje izjave - photo: Tportal.hr

Politika me ne zanima i šokiran sam kako se ljudi služe lažima te izmišljaju izjave kako bi iskoristili moju popularnost i uticaj, rekao je selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić u jučerašnjem ekskluzivnom razgovoru za portal Klix.ba.

Nekoliko hrvatskih i bh. medija prenijeli su navodnu Dalićevu izjavu u kojoj je rekao kako se osjeća poniženo kao Hrvat iz Livna izborom Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Izbore u Bosni i Hercegovini nisam ni pratio i ne razumijem zašto je nekome potrebno da ovako brutalno laže. Ja sam selektor Hrvatske koju volim i nemam potrebe dokazivati da sam rođen u BiH, koju također isto tako s ponosom volim i poštujem. Neshvatljivo mi je da se neko služi ovakvim neistinama o kojima sam i ja vrlo brzo dobio informacije. Mogu samo reći da se uskoro vidimo u Sarajevu“, izjavio je Dalić za Klix.ba.

Vijest o navodnom Dalićevom nezadovoljstvu se brzo proširila i društvenim mrežama, a naknadno je izbrisana s pojedinih portala.

Inače, reprezentacija Hrvatske će danas u okviru 3. kola Lige nacija dočekati Englesku bez publike na stadionu u Rijeci, a pred Dalićevim izabranicama je zadatak da dobrom igrom i rezultatom donekle poprave utisak nakon katastrofalnih 0:6 protiv Španije, navodi Klix.ba.

Klix.ba/Agencija DAN