FOTOGALERIJA: Već 25 godina živi u hotelu starom 112 godina

Već 25 godina živi u hotelu starom 112 godina
photo: Anadolu Agency
BH Telecom

Ihsan Adnan Ercan (60) u hotelu ”Yeni Sukran” u Izmiru, na zapadu Turske, živi već 25 godina, javlja Anadolu Agency (AA).

Hotel je otvoren 112 godina i jedan je od simbola grada. U njemu rado na kraće vrijeme odsjedaju gosti, ali i oni koji smatraju da je život u hotelu bolji od života negdje drugo.

Ercan, koji je jedan od ”stalnih gostiju”, nije ni zamišljao da će nakon svađe sa suprugom, hotel u kojem je odlučio privremeno odsjesti, postati njegov dom.

Od supruge se naknadno razveo, a nju i troje djece nije vidio duži niz godina.

Za AA je kazao kako život u hotelu pruža veći užitak nego u kući i dodao da je dva puta probao da pronađe novi dom, ali da je to neslavno završilo.

Prvi put, ističe, nije se mogao sporazumjeti sa stanodavcem, a drugi put je cimer napustio kuću bez da je platio račune.

”Nakon što je nestao cimer koji nije platio kiriju ni račune, vratio sam se u hotel ‘Yeni Sukran’ i odlučio da ga više ne napuštam. Već 25 godina odsjedam u istoj sobi”, rekao je Ercan koji je dodao kako sada ne može zamisliti drugačiji život.

Kaže da prima penziju u iznosu od 1.300 lira (oko 330 eura) i da od toga 900 lira (oko 230 eura) plaća za smještaj u hotelu gdje ne plaća kiriju niti račune.

”Ovdje postoji spokoj, ljudi su spokojni. Tu se nalazi sedam osoba koje poput mene odsjedaju duži period. Porodica smo. Uopće nisam usamljen”, rekao je Ercan.

Dodaje da ne razmišlja o smještaju u staračkom domu je u hotelu svako jutro zajedno doručkuju, zatim ode u šetnju ili u sobi gleda televiziju.

Njegov najveći strah je da će hotel biti zatvoren, jer je vlasnik hotela donio da historijska građevina ima goste do 2018. godine, a nije poznato šta će se desiti kasnije.

(AA)

Share this post on social media