Mehmedović, Lalić i Lovrinović u Beču na radionici o trgovinskoj politici

Mehmedović, Lalić i Lovrinović u Beču na radionici o trgovinskoj politici
photo: Agencija DAN

Predsjedavajući Komisije za spoljnu trgovinu i carine Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šemsudin Mehmedović i njegovi zamjenici Nenad Lalić i Nikola Lovrinović učestvovat će na Radionici o trgovinskoj politici za članove parlamenata iz zemalja centralne i istočne Evrope, centralne Azije i Kavkaza (CEECAC), od 13. do 15. februara u Beču.

Radionica, koju organizuje Svjetska trgovinska organizacija (WTO), osmišljena je kako bi parlamentarcima omogućila sticanje boljeg uvida u pravila i način funkcionisanja WTO-a, kao i u rezultate posljednje ministarske konferencije WTO-a, koja je krajem prošle godine održana u Buenos Airesu.

Radionica će biti i prilika da parlamentarci razmijene mišljenja i iskustva u vezi s ekonomskim i trgovinskim politikama, te o novonastalim ekonomskim izazovima u državama i regijama iz kojih dolaze, najavljeno je iz PSBiH.

Bosna i Hercegovina vodi završne pregovore za članstvo u WTO-u. Najavljeno je da bi BiH do kraja ove godine trebala ispuniti sve uslove i postati punopravna članica WTO-a.

FENA