Na M-5 obustavljen saobraćaj zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu

Na M-5 obustavljen saobraćaj zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu
Na M-5 obustavljen saobraćaj zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu - photo: Irfan Ganibegović

Zbog radova na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5,  obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog pojačanog prometa vozila i oštećenja kolovoza u tunelu, dolazi do formiranja dužih kolona u oba smjera.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Od ostalih puteva s aktuelnim radovima izdvajaju se magistralni putevi: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Na graničnim prijelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta GP Brčko-Gunja.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučuje se putovanje u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim satima, saopćeno je iz BiHAMK-a.

FENA