LONDON 2017: Sandra Perković najbolja u bacanju diska, Semenyji zlato na 800 metara

LONDON 2017: Sandra Perković najbolja u bacanju diska, Semenyji zlato na 800 metara
photo: Getty
BH Telecom

Najbolja hrvatska sportašica Sandra Perković drugi put u karijeri osvojila je naslov svjetske prvakinje u bacanju diska.

Ona je na atletskom SP-u u Londonu do novog zlata stigla rezultatom od 70,31 metara.

Perković je tako ponovila uspjeh iz Moskve prije četiri godine kada je po prvi put osvojila naslov svjetske prvakinje, dok je prije dvije godine u Pekingu bila srebrena iza Kubanke Denije Caballero, prenosi Hina.

Srebro je osvojila Australka Dani Samuels (29). Svjetska prvakinja iz Berlina je u šestoj seriji bacila rekord Oceanije od 69,64m, a bronzu je osvojila Francuskinja Melina Robert-Michon (38) sa 66,21m.

Braniteljica naslova Denia Caballero natjecanje u Londonu završila je na petom mjestu sa 64,37m.

U utri na 800 metara za atletičarke očekivano je slavila Južnoafrikanka Caster Semenya, koja je kao i Perković drugi put u karijeri osvojila naslov svjetske prvakinje.

Kontroverzna Semenya, koja nekoliko godina nije imala pravo nastupa zbog prirodno povišene razine testosterona, do zlata u Londonu je stigla na svoj karakterističan način, nezadrživim finišem u posljednjih 100 metara, a ciljem je prošla u odličnom vremenu od 1:55.16 minuta što je njen osobni rekord.

Srebro je osvojila Francine Niyonsaba iz Burundija sa 1:55.92, dok je do bronze stigla Amerikanka Ajee Wilson (23) sa 1:56.65.

FENA

Share this post on social media