Dvije osobe iz Zenice osumnjičene za paljevinu u ‘Energoinvestu’

Dvije osobe iz Zenice osumnjičene za paljevinu u 'Energoinvestu'
Dvije osobe iz Zenice osumnjičene za paljevinu u 'Energoinvestu' - photo: N1 Televizija
BH Telecom

Policijska uprava (PU) Istočno Sarajevo dostavila je danas Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo izvještaj protiv lica B.N. I H.J. iz Zenice zbog postojanja osnova sumnje da su kao radnici zeničkog preduzeća “Tola kompani“, vršeći radove u “Energoinvestu RAOP”, počinili krivično djelo paljevina, saopćeno je danas iz ove uprave.

Požar u krugu bivše fabrike “RAOP Energoinvest“ odnosno u objektima koji su vlasništvo preduzeća “Elektroinženjering” iz Banje Luke, izbio je 10. augusta oko 14.00 sati u ulici Vuka Karadžića u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Teritorijalna vatrogasna brigada grada Istočno Sarajevo, vatrogasne jedinice Kantona Sarajevo i EUFOR lokalizovali su požar dan kasnije u popodnevnim satima, nakon čega su stvoreni uslovi za vršenje uviđaja na mjestu događaja.

Dana 12.08.2019. godine izvršen je uviđaj na licu mjesta kojim je rukovodio nadležni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo uz prisustvo vještaka protivpožarne zaštite – podsjećaju iz PU Istočno Sarajevo.

Materijalna šteta počinjena ovim krivičnim djelom biće naknadno utvrđena, a izgorjelo je i uništeno oko 8.000 kvadratnih metara krovne konstrukcije.

Prema nezvaničnim informacijama, riječ je o Namiru Bašiću (25) i Jasminu Haseljiću (42) za koje se sumnja da su izazvali požar nepažnjom tokom rada koristeći otvoreni plamen upotrebom brenera.

FENA

Share this post on social media