Kavazović primio brojne čestitke nakon izbora za reisu-l-ulemu IZ u BiH

Kavazović primReis Kavazović: Bosna i Hercegovina kulturno-povijesno pripada Evropiio brojne čestitke nakon izbora za reisu-l-ulemu IZ u BiH
Reis Kavazović: Bosna i Hercegovina kulturno-povijesno pripada Evropi

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović primio je brojne čestitke domaćih i međunarodnih zvaničnika, ambasadora, predstavnika vjerskih zajednica, kulturnih društava, međunarodnih organizacija, imama i članova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, za ponovni izbor na mjesto reisu-l-uleme.

Među pristiglim čestitkama je i ona člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića u kojoj se, između ostalog, kaže da je proteklih sedam godina mandata Kavazović vodio Islamsku zajednicu u BiH odgovorno, mudro i principijelno, te da je stekao puno povjerenje ljudi, o čemu svjedoči i uvjerljiva podrška izbornog Sabora IZ u BiH za novi mandat reisu-l-uleme.

Također je, kako javlja MINA, i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u čestitki reisu-l-ulemi istakao i kako se “raduje ostvarenjima koja je reisu-l-ulema postavio kao program i dobru suradnju sa susjedima”.

Izborno tijelo koje bira reisu-l-ulemu je 12. oktobra izabralo aktuelnog reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića na novi sedmogodišnji mandat na čelu Islamske zajednice koja okuplja Bošnjake muslimane u domovini, domovinskim državama i dijaspori, kao i sve druge muslimane koji je prihvataju kao svoju.

FENA