MUP KS: U Sarajevu uhapšen Kuvajčanin

Policijski službenici Prve policijske uprave uhapsili su u subotu M.S.S.A. (1989.) iz Kuvajta, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Dežurni kantonalni tužilac obaviješten je o ovom događaju, a uhapšeni je nakon završene kriminalističke obrade, predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Tri razbojništva u centru Sarajeva

Nepoznate osobe uz prijetnju vatrenog oružja izvršile su u subotu razbojništvo u prodavnici “Tabaco” u Općini Centar Sarajevo nad radnicom Z.M. te su ukrali novac i mobitel.

Još jedno razbojništvo dogodilo se u centru Sarajeva u prodavnici “Konzum” kada su nepoznati izvršioci uz prijetnju oštrim premetom ukrali novac.

Nepoznati izvršioci uz prijetnju nožem u subotu su razbojništvo izvršili i u slastičarni “Rahatluk” u općini Stari Grad nad radnicom T.A. kada su također otuđiti određenu sumu novca.

U sva tri slučaja uviđaj su obavile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela i identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Uručeno 507 prekršajnih naloga

Tokom proteklog dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 507 prekršajnih naloga, a na lakše prekršaje upozorili 42 vozača.

Iz saobraćaja su isključena 22 vozača zbog upravljanju vozilom pod dejstvom alkohola, četiri osobe zbog vožnje bez položenog vozačkog ispita, pet osoba zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilom, sedam vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i osam vozila je isljučeno jer su naregistrovana, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

FENA

Share this post on social media