Branislav Borenović: Dodikova šizofrena politika otjerala je 300.000 građana iz RS-a

Branislav Borenović: Dodikova šizofrena politika otjerala je 300.000 građana iz RS-a
Branislav Borenović: Dodikova šizofrena politika otjerala je 300.000 građana iz RS-a
BH Telecom

Jučerašnji nastup Milorada Dodika prepun mržnje i laži pokazuje njegovu svu isprepadanost i nemoć pri samoj najavi da bi mu se mogle izmaći proklete fotelje i pozicije u Sarajevu. Opet je pokazao da njega samo interesuje da svojim šapama prigrabi moć i kontrolu nad budžetima, pravosuđem, službama i ljudskim sudbinama i zato je svu nervozu pokazao izmišljenim napadima na opozicione lidere – izjavio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović kako se navodi u saopćenju ove stranke.

Borenović je rekao da je priča o legitimnosti vrhunac licemjerja, i to od čovjeka koji je 1998. godine sa svega dva od 83 poslanika formirao Vladu Republike Srpske uz pomoć, naravno, tenkova SFOR-a.

Je li to isti Dodik i isti SNSD kojeg su sada poslanici SDA izabrali u Dom naroda BiH i koji su izabrali njima ‘mrske’ Izetbegovića i Zvizdića da vode parlamentarne domove“, upitao je Borenović i dodao:

Njegova pogubna i šizofrena politika u posljednjoj deceniji je otjerala 300.000 građana Srpske u inostranstvo, skoro i da nema novih radnih mjesta, zaduženje je dostiglo istorijski maksimum, neriješena ubistva, korupcija, sveprisutan javni kriminal i nepotizam postaju svakodnevnica, demografski zemlja se prazni, ove godine dvostruko je više umrlih nego rođenih, ljudi, rođaci, komšije, prijatelji više ne smiju ni kafu javno popiti s političkim neistomošljenicima da ne bi bili ‘odstanjeni’. To su rezultati njegove politike i zato se krije iza lažnih napada na opoziciju bez ijednog argumenta“, dodaju iz PDP-a.

Borenović je kazao da je jasno da Dodik sve to radi zbog konačnog dogovora SNSD-a, SDA-a i HDZ-a da se u Brisel pošalje prvi dokument za aktivaciju MAP-a:

Umjesto što se vječito krije iza napada na druge, posebno opozicione lidere, neka bude muško, izađe pred narod i konačno saopći da li je prihvatio aktivaciju Akcionog plana za članstvo u NATO i da se prvi programski dokument šalje u štab Sjevernoatlanske alijanse. I kada je davne 1998. godine sa dva poslanika formirao Vladu Republike Srpske i sada kad sa par kupljenih poslanika formira Vijeće ministara BiH, Dodik je bio i ostao politička minijatura i kukavica koja samo bezočno laže, napada i vrijeđa. Krajnje je vrijeme da jednom izađe pred narod s istinom ako uopšte zna šta ta riječ znači“, zaključio je Borenović.

FENA

Share this post on social media