Srebrenički i beogradski bajker krenuli jutros na putovanje od Srebrenice do Tunisa

Srebrenički i beogradski bajker krenuli jutros na putovanje od Srebrenice do Tunisa
photo: FENA/Kadira Šakić
BH Telecom

Srebrenički i beogradski bajkeri Ahmed Ustić i Pedrag Matijašević krenuli su jutros iz Srebrenice za Tunis, gdje će svojim motorima preći tri hiljade kilometara. Troškove putovanja su osigurali ličnim sredstvima.

Bajker iz Beograda Pedrag Matijašević u izjavi za Fenu kaže da su za njega putovanja život i prilika da upozna nove ljude i kulture.

– Vožnja na motoru mi omogućava da sretnem i upoznam ljude koje nikad ne bih sreo u životu i sa svima ostvarim prijateljstva koja su životna. To je razlog zbog čega vozim motor. U dvadeset sedam država sam bio, a najduži put je bio oko četiri hiljade kilometara. Put za Tunis je prilično dug, može da se planira, ali ipak u hodu mora i da se dorađuje – rekao je Matijašević.

Ističe da je strah od tako dugog puta uvijek prisutan, ali je pozitivan.

– Jednostavno imam osjećaj zadovoljstva. Druga ‘Bricu’ poznajem nepunih 20 godina, ranije smo putovali zajedno i uvijek se iznova radujem da putujemo bilo gdje. Cilj nam je da upoznamo nove ljude i steknemo nova poznanstva. Također, tako razbijamo predrasude u vezi sa suživotom – istakao je Matijašević.

Poručuje svima da žive život i uživaju u njemu, kao i to da je jedina stvar koju novac ne može da kupi vrijeme.

Srebrenički bajker Ahmed Ustić, s kojim u Tunis putuje i supruga Sanela, Matijaševića je upoznao prije trinaest godina u Mostaru i od tada su nerazdvojni prijatelji.

– Cilj putovanja je druženje i odmor. Putovat ćemo sa zastavama BiH i Srbije. Mi rušimo sve predrasude kod ljudih, a pogotovo kod mladih. Naše putovanje je jedan vid doprinosa suživotu. Poruka mladima je da se zajedno može sa svima, a pogotovo kroz sport, kulturu i biznis. To radimo zbog mladih da vide da nije bauk da Bosanac i Srbijanac voze zajedno – kazao je ranije za Fenu Ustić.

FENA

Share this post on social media