Unsko-sanski kanton zatvoren za nove migrante?

Unsko-sanski kanton zatvoren za nove migrante?
Unsko-sanski kanton zatvoren za nove migrante?
BH Telecom

U toku je još uvijek sastanak Operativne grupe za koordiniranje aktivnosti i nadzora nad migrantskom krizom na području Unsko-sanskog kantona, potvrđeno je za Patriju iz kabineta premijera USK Mustafe Ružnića. 

Od danas bi trebala biti na snazi zabrana prijevoza migranata u Unsko-sanski kanton. Autobusi koji prevoze migrante bit će zaustavljeni na entitetskoj liniji i na ulazu u Unsko-sanski kanton.

Policija je sinoć intervenisala u mjestu Purići kod Velike Kladuše, gdje su mještani ove opštine i okolnih mjesta sprečavali prolazak ilegalnih migranata već nekoliko noći zaredom.

Građani i policija bili su na punktu do dva sata iza ponoći i kontrolisali su svako vozilo za koje su posumnjali da bi moglo da prevozi migrante.

Zbog migrantske krize u Bihaću su najavljeni protesti građana s ciljem promjena trenutnog stanja, sklanjanja stranih državljana sa bihaćkih ulica i njihov human smještaj.

Protesti će biti održani 29. avgusta na gradskom trgu. Lokalne vlasti više ne mogu čekati da država uradi svoj posao pa su odlučili reagirati na ovakav način.

Patria

Share this post on social media