U petak u Novom Travniku izbor najboljih sportista Srednjobosanskog kantona

U petak u Novom Travniku izbor najboljih sportista Srednjobosanskog kantona
photo: FENA

Najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona u 2017. godini bit će proglašeni u petak na svečanosti u Novom Travniku, kad će biti dodjeljena priznanja za postignute rezultate u pojedinačnim i ekipnim sportovima u 29 kategorija.

Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK/KSB, Katica Čerkez, koja je i predsjednica Organizacionog odbora Izbora, izjavila je kako Srednjobosanski kanton ima brojne vrhunske sportiste te da je sve spremno za manifestaciju na kojoj će im biti dodjeljena priznanja.

Mnogi vrhunski sportisti dolaze upravo iz našeg kantona i na to smo svi ponosni. Ministarstvo će dati sve od sebe da poveća sredstva za sportske klubove i sportiste, te da im i dalje budemo podrška – izjavila je Čerkez na konferenciji za novinare danas u Travniku.

Predsjednik Upravnog odbora Sportskog saveza SBK/KSB, Mirsad Ibrišimbegović, podsjetio je kako se ove godine izbor najboljih sportista SBK/KSB organizuje po petnaesti put, naglasivši kako je jedan od ciljeva da se potakne mlade na bavljenje sportskim aktivnostima.

Na pitanje novinara na koji način se može sistemski riješiti finansiranje odlaska sportista na svjetska takmičenja, s obzirom na to da mnogi zavise o pronalasku sponzora, rečeno je, između ostalog, da resorno kantonalno ministarstvo prati sve takmičare i svima osigurava podršku, ali da se u finansiranje vrhunskih sportista, odnosno reprezentativaca koji predstavljaju BiH u svijetu, moraju uključiti svi nivoi vlasti, a prvenstveno država.

Zadovoljstvo što će Novi Travnik biti domaćin ovogodišnje manifestacije izbora najboljih sportista, izrazio je općinski načelnik, Refik Lendo, koji je rekao da je ponosan što će upravo Novi Travnik u petak biti u žiži interesa sportske javnosti Srednjobosanskog kantona.

Dodjela priznanja najboljim sportistima bit će održana u petak, u Domu kulture u Novom Travniku, sa početkom u 18 sati.

FENA/Agencija DAN

Share this post on social media