VIDEO/FOTO: Prva luksuzna jahta iz Srednje Bosne otputovala za Njemačku

Vrijedna ekipa okupljena u kompaniji DERUBIS Yachts Vitez privela je kraju radove na prvoj luksuznoj jahti proizvedenoj u srcu Bosne i Hercegovine.

Specijalnim transportom jahta je krenula prema Njemačkoj gdje će svjetsku premijeru doživjeti na “HAMBURG ancora YACHTFESTIVAL 2019”, najvećem i najpoznatijem nautičkom sajmu u ovom dijelu zemaljske kugle.

U ponedjeljak smo posjetili radionice ove kompanije, gdje smo u ugodnom razgovoru sa Denisom Kraljevićem, direktorom DERUBIS yachts, razgovarali o samome nastanku ideje, ali i svemu na što je naišao pokrećući biznis u Bosni i Hercegovini.

Prvi model ove kompanije, zvaničnog naziva DERUBIS 39 fly – Hybrid, po svemu se izdvaja od nimalo naivne konkurencije. Prema riječima Kraljevića, koji je i dizajnirao ovo plovilo, sve što drugi brodovi iz te klase imaju DERUBIS je ovdje ugradio duplo, a apsolutni naglasak je na sigurnosti i pouzdanosti plovila i njegovih putnika.

Jahta je praktično nepotopljiva, pogon je hibridni i čine ga čak četiri motora, dva klasična dizela (Volvo), te dva elektromotora od po 110 kW čime se i po pitanju pogona prate posljednji svjetski trendovi. Dužina joj je 11,90m, širina 4,50.

Gostima su na raspolaganju čak četiri sobe i četiri kupatila, a zajednički je dnevni boravak koji osigurava pogled svih 360 stepeni.

Kao najvažnije postignuće u ova tri mjeseca od osnivanja kompanije do današnjeg odlaska na sajam, Kraljević ističe ljude. Vrijedne ljude ovih podneblja za koje ne postoje nesavladivi poslovi i prepreke, a po onome što smo u samoj radionici vidjeli (i čuli), direktor to jako zna da cijeni.

Svakako preporučujemo da pogledate i podijelite naš video, od ovog poduzetnika se mnogo toga može naučiti, a vrijednoj ekipi DERUBIS Yachts želimo ugodan put do Njemačke.

Agencija DAN

NAPOMENA: Tekstualne, foto i video materijale objavljene na internet portalima Agencije DAN nije dozvoljeno preuzimati bez pismene saglasnosti.

Share this post on social media