VIDEO: Marina Pendeš: Optimist sam kada je u pitanju aktiviranje MAP-a

Nakon jučerašnjeg sastanka Sjevernoatlantskog vijeća NATO-a s Bosnom i Hercegovinom u Briselu, ministrica odbrane BiH Marina Pendeš je izrazila optimizam kada je u pitanju aktiviranje MAP-a, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

– Uvjerena sam da je naša delegacija u Brisleu uspješno odradila svoj posao i ja sam optimist kada je u pitanju aktiviranje MAP-a. Imala sam priliku odgovarati na pitanja koja su direktno postavili veleposlanici i uvjerena sam da je naše prisustvo i delegacija koju je predvodio predsjedavajući Ivanić uspješno odradila svoj posao – istakla je ministrica Pendeš u izjavi za medije nakon povratka iz Brisela.

Smatra da je većina veleposlanika bila dobro pripremljena jer im je ranije dostavljena dokumentacija iz koje se vidjelo šta Ministarstvo odbrane BiH radi, koji su nadolazeći izazovi, te u kojim oblastima suradnje može pomoći NATO stožer u Sarajevu ili iz Brisela.

– Ne mogu reći kada će doći do aktiviranja MAP-a, ali na nama je da učinimo još jedan kredibilni napor kako bi se to uistinu dogodilo do kraja godine – zaključila je Pendeš.

FENA