Džaferović: Sastanak s Venecijanskom komisijom može da koristi

Džaferović: Sastanak s Venecijanskom komisijom može da koristi
photo: FENA/Hazim Aljović
BH Telecom

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Šefik Džaferović je prije sastanka predstavnika političkih stranaka sa članovima Venecijanske komisije danas u Sarajevu izjavio da razgovor s predstavnicima Venecijanske komisije može samo da koristi procesu izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH i rješavanju problematičnih pitanja.

– Mislim da će Venecijanska komisija, imajući u vidu sva dosadašnja mišljenja koja su oni iznijeli, ostati na tragu evropskih standarda i svega onoga što treba da bude ugrađeno u naš Izborni zakon. Mislim da protiv toga ne bi trebao da ima niko ništa protiv u BiH, tako da se nadam da će ova medijacija i od Venecijanske komisije i izrada njihovog mišljenja zapravo samo pomoći ovom procesu u BiH – kazao je Džaferović.

Osim Šefika Džaferovića prije početka sastanka niko više nije davao izjave novinarima.

Na sastanak s predstavnicima Venecijanske komisije, koji se danas održava na ekspertskom nivou, stigli su Šefik Džaferović iz SDA, Bariša Čolak, Borjana Krišto i Josip Merdžo iz HDZ-a BiH, Damir Bećirović i Zlatko Miletić iz Demokratske fronte, Damir Mašić i Zoran Mikulić iz SDP-a BiH i Damir Arnaut iz SBB BiH.

FENA

Share this post on social media