Otvorena Connect Arena, prvi objekat u Sarajevu namijenjen kompetitivnom igranju video igara

Otvorena Connect Arena, prvi objekat u Sarajevu namijenjen kompetitivnom igranju video igara
Otvorena Connect Arena, prvi objekat u Sarajevu namijenjen kompetitivnom igranju video igara - photo: Connect Now

Connect Arena, prvi objekat u Sarajevu namijenjen kompetitivnom igranju video igara, u svijetu poznatom pod nazivom esports, otvorena je danas u naselju Pofalići.

Kako je kazao direktor firme Connect Now Adis Alikadić, Arena je uređena u saradnji s popularnom franšizom E-Blue opreme, koja “gamerima” pruža najbolji mogući ugođaj dok igraju omiljene naslove, a cijeli sistem uvezuje milione igrača širom svijeta koji su odabrali da se ovim aktivnostima bave u E-Blue arenama.

Cilj projekta je unaprijeđenje esportsa u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a mi ćemo to učiniti po uzoru na najveće evropske i svjetske centre ovoga tipa. Naši korisnici će osvajati nagrade i ostvarivati brojne pogodnosti kroz sistem koji im nudimo. Za odmor će imati posebno uređenu prostoriju, a kroz igranje popularnih naslova i osvajanje virtuelnih bodova moći će kupiti dodatno vrijeme za igranje, piće ili hranu – rekao je Alikadić.

Sarajevske “gamere” u Connect Areni očekuje najbolja oprema, visoke brzine interneta i vrhunski ugođaj. Alikadić naglašava da objekat treba pružiti ljubiteljima esportsa uvjete po uzoru na ostatak svijeta, koji je u ovom segmentu godinama ispred Bosne i Hercegovine.

U ponudi imamo 26 vrhunskih računara, a naše PlayStation sobe su opremljene sa šest PlayStation 4 PRO konzola. Na ovaj način želimo privući ljubitelje esportsa i omogućiti ti im uvjete koje vjerovatno inače ne bi imali. Esports je već godinama na visokom nivou u svijetu, ali i zemlje regiona su značajno napredovale. Mi po običaju zaostajemo i mislim da je vrijeme da to promjenimo – objašnjava direktor Connect Now i dodaje da će Arena kompanijama i partnerima nuditi i usluge teambuildinga i workshopa.

U planu je i organizacija turnire lokalnog i regionalnog nivoa, a dogovorena je saradnja s međunarodnim kompanijama koje se bave esportom. Turnire će prenositi “gaming” platforme, YouTube i lokalni portali.

FENA