U petak u Travniku Drugi međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod 2017

U petak će se održati Drugi međunarodni simpozij tekstilnog inžinjerstva i modnog dizajna TImod 2017 čiji je organizator Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku, uz partnerstvo Privredne/gospodarske komore FBiH i Kimatexa d.o.o. iz Zagreba biti održan od 27. do 29. januara 2017. godine na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Učesnici i gosti će imati priliku poslušati predavanja uglednih profesora iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije te stručnjake iz prakse iz EU.

Među učesnicima simpozija su brojni predstavnici visokoškolskih ustanova, direktori, profesori i učenici tekstilnih škola iz BiH, predstavnici tekstilnih firmi u BiH i regionu, predstavnici Privredne komore – odjel tekstila kao i renomirani modni dizajneri.

Ovogodišnji TImod nudi raznovrsne sadržaje tokom tri dana trajanja – od okruglog stola na temu „Stručna i kvalificirana radna snaga kao osnovni preduvjet uspješnog razvoja industrije tekstila i odjeće u BiH“, stručnog seminara, takmičenja učenika srednjih tekstilnih škola iz BiH do modne revije studenata Fakulteta za tehničke studije smjera Tekstilno inžinjerstvo i dizajn i učenika Mješovite srednje tehničke škole Travnik.

U prilogu dostavljamo program simpozija Timod 2017 i pozivnicu na ceremoniju svečanog otvaranja.

Molimo vas za potvrdu dolaska na svečano otvaranje. Za sva eventualna pitanja stojimo vam na raspolaganju e-mail: tiomod2017@gmail.com

 

Fakultet za tehničke studije