Danas polufinalne rukometne utakmice Hrvatska – Norveška i Španija – Slovenija

Danas polufinalne rukometne utakmice Hrvatska - Norveška i Španija - Slovenija
Danas polufinalne rukometne utakmice Hrvatska - Norveška i Španija - Slovenija

Na 14. evropskom rukometnom prvenstvu u Norveškoj, Švedskoj i Austriji danas u Stockholmu igraju polufinalni susreti Norveška – Hrvatska (18.00) i Španija – Slovenija (20.30).

U prvom susretu sastaju se dvije neporažene ekipe u grupnim fazama takmičenja. Hrvatska i Norveška odigrale su dosad 15 međusobnih utakmica. Hrvatska ima bolji omjer, devet  pobjeda, uz jedan remi, dok su Norvežani slavili u pet susreta.

U meču za finale hrvatski selektor Lino Červar moći će da računa na Igora Karačića, koji se povrijedio u zadnjem susretu sa Španijom. Tridesetjednogodišnji Mostarac uvršten je u EHF-ovu najbolju sedmorku nakon drugog kruga takmičenja po grupama, dok Norvežani među najboljih sedam imaju dva igrača – Sagosena i Jondala.

Španci su također  ostvarili maksimalan učinak, dok su Slovenci dva puta poraženi, od Mađara i Norvežana. U međusobnom omjeru  Španci su zabilježili sedam pobjeda, uz dva poraza i jedan remi. U zadnjem susretu, odgranom na prošlom EP na kojem su Španaci osvojili titulu, Slovenci su pobijedili sa 31:26.

Finale će biti odigrano u nedjelju od 16.30 sati.

Raspored završnice EP-a (Stockholm):
danas:
polufinale:
Norveška – Hrvatska (18.00)
Španija – Slovenija (20.30)
25. januara:
utakmica za treće mjesto (18.30)
26. januara:
finale (16.30)

FENA