Nogometna reprezentacija BiH večeras protiv Gibraltara

Nogometna reprezentacija BiH večeras protiv Gibraltara
photo: Agencija DAN
BH Telecom

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici igra peti meč kvalifikacija protiv Gibraltara u sklopu odlaska na svjetsko prvenstvo koje se održava u Rusiji 2018. godine.

Izabranici Mehmeda Baždarevića su u ovom susretu apsolutni favoriti, te bilo kakav ishod tog susreta osim pobjede bh. tima bio bi senzacija.

Gibraltar ima četiri poraza iz isto toliko utakmica i zakovan je na dno tabele grupe H, dok su ‘Zmajevi’ na trećem mjestu sa sedam bodova.

Selektor Baždarević uoči utakmice izjavio je da njegov tim ekipu Gibraltara shvata ozbiljno i da se neće ništa prepuštati slučaju, iako poštuje goste.

– Učinili smo sve da sačuvamo ozbiljnost i odgovornost. Želimo da odigramo onako kako smo igrali prethodne utakmice i bolje ako je moguće. Osim onih igrača koji su s nama prvi put, svi ostali znaju principe i ono što od njih tražimo od prvog dana. Što se tiče toga mislim da je sve pitanje ozbiljnosti i profesionalnog odnosa prema utakmici – kazao je Baždarević.

Selektor večeras neće voditi ekipu zbog suspenzije, a na klupi će biti Stručni štab koji će predvoditi Dragan Perić.

Golman bh. tima Asmir Begović kazao je da bh. tim u svakoj utakmici mora imati pravo rješenje,  kako u napadu tako u odbrani.

– Znamo da ćemo imali loptu više u posjedu, zato moramo biti pametni. Na smijemo se opustiti. Gibraltar ima kvalitet. Moramo igrati s velikom disciplinom i u utakmicu ući veoma ozbiljno – poručio je Begović.

Selektor Gibraltara Jeff Wood rekao je da će utakmica biti teška kako za njegove momke, tako i za BiH.

–  Sva moguća iznenađenja ćete vidjeti. Imali smo kvalitetne treninge. I kod nas ima povreda, kao i u vašem timu, ali sigurno je da ćemo pružiti jak otpor – zaključio je Wood.

Utakmica između BiH i Gibraltara je danas na rasporedu od 18 sati na Bilinom polju u Zenici.

Iz grupe H igrat će se još mečevi između Kipra i Estonije te Belgije i Grčke.

Tabela:

1. Belgija 4 4 0 0 12
2. Grčka 4 3 1 0 10
3. BiH 4 2 1 1 7
4. Kipar 4 1 0 3 3
5. Estonija 4 1 0 3 3
6. Gibraltar 4 0 0 4 0

FENA

Share this post on social media