Crnogorska općina na granici s Albanijom središte epidemije

Crnogorska općina na granici s Albanijom središte epidemije
Crnogorska općina na granici s Albanijom središte epidemije

Jedna od najmanjih u Crnoj Gori, općina Tuzi na samoj granici s Albanijom našla se u utorak u središtu epidemije koronavirusa pošto je Institut za javno zdravlje registrirao 15 slučajeva zaraze u općini s oko 12 tisuća stanovnika, većinom Albanaca i Bošnjaka.

Od 34 uzorka ispitana danas, 18 uzoraka bilo je pozitivno od kojih su 15 iz Tuzi. Situacija je jako opasna. Radi se o jako infektivnom virusu koji se jako lako širi i može zaraziti veliki broj ljudi“, priopćio je direktor Instituta Boban Mugoša.

On je najavio za srijedu istraživanje širine epidemije u Tuzima te je apelirao na stanovništvo tog područija da ne izlazi iz kuće, a da se “oni koji imaju bilo kakve simptome poput prehlade izdvoje u posebne sobe”.

Potpredsjednik crnogorske vlade Milutin Simović, koji predvodi Nacionalno koordinacijsko tijelo za zarazne bolesti, rekao je da je sinoć počela borba za Tuzi i za cijelu Crnu Goru.

Građani Tuzi i širom Crne Gore uvijek su bili i mudri i kadri, da istrpe i da prežive, a posebno kada je bivalo teško i kada je bilo najteže. Ovo je bitka koju noćas počinjemo. Moramo je pobijediti za dobro građana Tuzi i za dobro svih građana Crne Gore“, priopćio je Simović, prenosi Hina.

FENA