FOTO: Amira Medunjanin će 15 godina muzičke karijere proslaviti u Mostaru

Koncert muzičke dive, Amire Medunjanin, održat će se u četvrtak 26. aprila, sa početkom u 20 sati, u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u Mostaru, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

Bh. umjetnica održat će koncert u pratnju Simfonijskog orkestra Mostar, te hrvatskog muzičara Ante Gele, koji je rekao kako mu je veliki gušt i čast što će nastupiti u Mostaru.

Saradnja sa Amirom već dugo traje, imali smo koncerata, nastupa i snimanja. Ove godine me posebno veseli orkestar, priča s kojom smo krenuli sa Zagrebačkim solistima i Zagrebačkom filharmonijom što je u mojim očima najveća muzička forma koju muzičar može poželjeti – istakao je Gelo.

Direktorica Simfonijskog orkestra Mostar, Snježana Zovko, rekla je kako je velika čast Simfonijskog orkestra ugostiti muzičku divu te kako je orkestar dao svoj maksimum u pripremi ovog koncerta.

Amira Medunjanin je rekla kako je njena muzička priča u svijetu profesionalnog bavljenja muzikom počela upravo u Mostaru.

Petnaestu godišnjicu obilježiti u gradu Mostaru, gdje je sve poteklo mi je genijalna stvar – kazala je umjetnica, naglašavajući kako je za nju velika stvar što će nastupiti sa Simfonijskim orkestrom Mostar.

FENA/Agencija DAN