Sutra u Travniku obilježavanje Svjetskog dana turizma

Sutra u Travniku obilježavanje Svjetskog dana turizma
Sutra u Travniku obilježavanje Svjetskog dana turizma - photo: Agencija DAN (arhiv)

Okruglim stolom “Stanje i perspektiva turizma na području općine Travnik” te nizom drugih sadržaja, u Travniku će sutra biti obilježen Svjetski dan turizma, u organizaciji Općine Travnik i Turističke zajednice Srednjobosanskog kantona.

Zavičajni muzej Travnik i Memorijalni muzej “Rodna kuća Ive Andrića” upriličit će od 10 do 16 sati Dan otvorenih vrata, a na gradskom trgu bit će predstavljena prodajno-izložbena postavka rukotvorina i suvenira, kao i promotivni materijali turističke ponude i smještajno-ugostiteljskih kapaciteta.

Organizatori obilježavanja navode da će građani imati, također, priliku besplatno uživati u jedinstvenoj turističkoj ponudi “flying experience”, kada će, koristeći virtualne naočale za “let” iznad Travnika, doživjeti sasvim novo iskustvo.

Stručni suradnik za pitanja mladih i protokolarne aktivnosti načelnika Općine Travnik Faris Hafizadić rekao je kako Travnik, već nekoliko godina, nastoji njegovati tradiciju obilježavanja važnih datuma.

Za Općinu Travnik turizam je od strateškog značaja, a ovo je prilika da se javni i privatni sektor druže i razmijene iskustva te dobiju neka nova saznanja i smjernice za budućnost – kazao je Hafizadić.

Okrugli stol “Stanje i perspektiva turizma na području općine Travnik” bit će upriličen u prostorijama književnog ateljea “Rodna kuća Ive Andrića”, s početkom u 11 sati, a učestvovat će predstavnici Ministarstva privrede SBK/KSB, Općine Travnik, Turističke zajednice SBK/KSB, Zavičajnog muzeja Travnik, Internacionalnog univerziteta Travnik i turističkih agencija.

Okrugli stol je prilika da se kaže nešto više o trenutnom stanju u oblasti turizma na području općine Travnik kao i o njegovoj perspektivi, upravo, u vremenu kada iščekujemo razmatranje i konačno usvajanje zakona o turističkim zajednicama SBK/KSB – izjavila je glasnogovornica Turističke zajednice SBK/KSB Aldijana Dizdar.

Ovom prilikom će, također, biti predstavljena i kratka video-prezentacija turističke ponude, u produkciji Turističke zajednice SBK/KSB.

FENA/Agencija DAN