VIDEO: Goran Čengić – istinski heroj Sarajeva!

BH Telecom

Odlukom vijećnika SDA, SBB, BPS-a, Stranke penzionera i nezavisnih vijećnika dvorana na Grbavici nosit će ime Novo Sarajevo, umjesto predloženog imena Goran Čengić, prema vrsnom sportisti i heroju sa Grbavice, koji je, spašavajući svog komšiju doktora Husniju Ćerimagića, izgubio život, saopćila je danas Općinska organizacija SDP Novo Sarajevo.

Kako se navodi u saopćenju, iako je općinski načelnik Nedžad Koldžo još 2008. godine obećao da će dvorana nositi ime Gorana Čengića, vijećnici njegove stranke i “njihovih satelita” na jučerašnjoj sjednici su odlučili drugačije.

– Iako nemaju smisleno opravdanje zašto su odbili dvorani dati ime Goran Čengić, evidentno je da SDA, uz svepristuno prekrajanje historije, grad Sarajevo pravi po svojoj mjeri, pritom zanemarujući osjećaje ostalih građana našeg grada. Uz imenovanje škole prema dokazanom fašisti Mustafi Busuladžiću, jučerašnji potez SDA i ostalih stranaka, samo je nastavak politike negiranja i minimiziranja heroja koji su dali život za ovaj grad – stoji u saopćenju.

Općinska organizacija SDP Novo Sarajevo najavljuje da će zajedno sa ostalim lijevim i građanskim strankama nastaviti raditi na tome da ova dvorana dobije ime prema Goranu Čengiću – humanisti, reprezentativcu SFRJ u rukometu i istinskom heroju Sarajeva.

FENA

Share this post on social media